söndag 8 juli 2018

På väg söderut mot Union Lido

Nu är hela ekipaget på väg neråt i Europa för sol, värme, bad och slappande. Som vi längtat både vi och barnen. Vi har haft nedräkning varje morgon i bilen på väg till jobb och fritids den sista veckan.

Målet är att anlända campingen på söndag vid lunch.

Efter en Carbonara hemma så rullade vi iväg vid 20 över sex för att åka med Rödby Puttgarden.


Nästförst i kön vilket gjorde att vi fick kanonplats på båten. Blev en lite gungig överfart men nu har vi laddat upp godisförråden.

Insåg att vi var tvungna att tanka direkt när vi anlänt Tyskland men kortautomater verkar inte nått det landet fullt ut. Hittade tre olika mackar som vi körde runt till men ingen tog kortbetalning så fick till slut ta av våra växlade Euro-glasspengar och fylla upp tanken.


Matade sen på med asfaltsmil tills vi kände att ögonen behövde lite sömn och stannade längs vägen på en rastplats. 🇩🇪🚘

Optimistiska familjen med shorts och t-shirt hoppas på lite fler grader när vi kommer neråt för det var icke varmt när vi flyttade oss från bilen till vagnen för att sova. 😖😨


Viktigt att gå av och sträcka ut kroppen emellanåt.


Lunchstopp där det bjuds på korv med bröd längs vägen.


Kl 16 var det Sverigematch mot England och det ville vi så klart se. Körde så länge vi kunde och hittade i sista stund en rastplats utanför Nürnberg där vi riggade streaming tjänst framför tv:n lagom till minuten för avspark.

Snabbt ombyte och vi hängde ut Sverigeflaggan ner från taket på vagnen så många gick förbi och kikade in genom dörren  som fick stå öppen i värmen. 27 grader, inte fel. :-)

Tyvärr blev det ett deppigt slut och Sverige är utslagna. :-(


Kvällen middag blev taco i vagnen så nu är vi laddade för några timmars färd vidare in i Österrike.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar