torsdag 19 juli 2018

Slappar och har det gött i värmen och kaosnatt med busväder

Vi hade en helslappedag i solen vid poolen igår. Gick mest mellan skuggan och brassestolen vid vagnen bort till poolen för att svalka oss.

Testade havet också en runda. Så mjukt vatten på något sätt, superskönt men mycket sjöborrar på botten så man får bada med skor.

Mötte Elias en runda i tennis på multiplanen här men det är kämpigt i värmen så efter vars en vinst gick vi och bada istället.

På kvällen kopplade vi upp och hade bio i vagnen med popcorn och lilla Jönssonligan framför tv:n.

Hela dagen var det moln på himlen från och till men vi hade ändå inte kunnat föreställa oss den natten vi skulle få. Runt tre tiden vaknade jag av ett jättebrak. Trodde först det var i drömmen men insåg snart att det var åska. Såg hur hela vagnen lös upp inuti trots mörkläggningsgardiner. Räknade till nästa smäll, det kom närmare och närmare. Så kom regnet också och inte långt senare känner vi hur det ryster i vagnen. Går ut för att kolla och landar i stora mängder vatten och skor som flyter. Tältet hoppar upp och ner och två av våra spännband har släppt. Den ena hade vi satt fast i vattenutkastaren som var ingjuten i en stor cementklump. Hela cementklumpen med vattenutkastare låg nu bredvid tältet. Försökte få upp knuten på spännbandet samtidigt som vi höll fast tältet mot marken och regnet piskade i vinden och vi hade enbart underkläderna på oss.

En granne vars markis redan hade blåst i sönder kom och hjälpte oss så vi fick spännbandet på plats igen och det andra fäste vi i bilens dragkrok. Nu var det bara  att vänta och hoppas vädret gick över. En liten stund senare mojnade det och allt var över. Hela campingen var nu vakna och alla försökte fixa med sitt.

Barnen sov och hade inte ens vaknat till trots alla knallar och väsen så vi passade på att gå en runda på campingen och se på förödelsen. De flesta markiser låg som plockepinn utanför husbilarna och husvagnarna eller uppe på taken. Grannens tält låg uppe på taket på deras vagn.

Vid fyra var vi i säng igen, nedkylda och med adrenalinet pumpande. Lagom trötta när klockan ringde idag.

Barnen har idag hittat vars en svensk kompis så det är full rulle med cykling, fotboll, fortnite och pool.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar