fredag 14 juli 2017

Venedig

Efter att ha vaknat upp till regn och muller och barnen sov till tio så beslöt vi oss för att köra en runda efter frukosten. På måfå körde vi och hamnade där båtarna till Venedig går och bestämde oss då för att det kunde vara en bra dag att åka dit.

Hem igen, lämna bilen, gick till infon för att köpa biljetter till buss o färja. Fick då reda på att den sista "billiga" färjan gick om 40 minuter och det skulle inte gå någon buss innan. Vi tog oss tillbaka till vår tomt och tog bilen på nytt och körde till piren igen. Parkerade och halvsprang till färjan för att hinna. Det hade inte behövts, var 20 min sena iväg.
Färjan tog ca 35 minuter och vi fick en plats på övre däck där vi hade bra utsikt.

Väl i Venedig så gick vi runt på de smala gränderba, häftig stad i den bemärkelsen. Dock glad man inte bor där själv, tänk bara att storhandla. Säckakärran måste vara deras bäste vän. Intog en pasta till lunch längs med en kanal, verkligen supermysigt.

Vi hade bestämt oss för att åka en gondol fast vi hört att det var dyrt. Alla tog 80 euro för 30 minuter. Häftigt att ha testat på att glida runt inne i de smala kanalerna och se staden från den sidan.

Därefter kände vi oss rätt nöjda, bara att försöka hitta tillbaka till färjan. Frågade om vägen till hamnen och set fick vi beskrivet för oss...tyvärr fel hamn bara så vi fick gå lite extra. Barnen var exemplariska och promenerade på trots värmen.

Väl hemma så blev det relax för oss alla, ett dopp i havet och slutligen mat och en runda på höghöjdsbanan som barnen älskade sedan igår efter att vi sagt hejdå till ena svenskfamiljen som kör hemåt imorgon bitti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar